Városi sétáink

Fedezd fel a várost velünk!
Sétatémák

Választható tematikus séták

Budai borkorzó

Séta és bor, esti fények a hegyen, meglepetés helyszínek, időutazás a ’20-as évek világába, irodalmi szemelvények, romantikus hangulat egy este alatt.

Budai sporthistóriák

Budai sporttörténetek a Duna-parttól a Feneketlen-tóig. Megelevenednek a hajdani sportélet hangjai: a lármás kávéházi sportviták zaja, a menekülő futballbíró segítségkiáltása és a vízparti teniszcsaták évszázados labdapattogása.

Budán inni világnézet

Vízivárosi séta, legendás kocsmák és bisztrók nyomában. Helyszínek, ahol megállt az idő… és a hősi halottak. Tarts velünk múltidéző kocsmatúránkon!

Budapesti gyógyhatás

Sétánk során botanikai szakértő segítségével ismerjük meg a város területén élő gyógynövényeket, hogy azokat legközelebb már a családtagjaiddal, barátaiddal is megtaláld és használhasd.

Közelgő időpontjaink

2022-05-28 10:00
Megveszem

Budáról fúj a szél

Kávé, süti és irodalom a Hadikban, séta a Gellérthegyen, látogatás a MCP lakásmúzeumban. A “Foglalt Páholy” titkai… Karinthy és Kosztolányi törzsasztalánál a Hadikban.  

Budavári kertek

A kert gyönyörködtet, pihentet, feltölt. Pláne, ha mindez Buda legdíszesebb részében, a Várnegyedben van.

Egy Krúdy-fröccs Óbudán

Római emlékek, templom és zsinagóga, iskola, piac, községi kocsma, városi temető, kisvendéglő… Mindez egy helyen: Óbudán, Krúdy Gyula nyomdokain járva.  

Gellérthegyi futballmesék

Futball és irodalom találkozása a Gellérthegy oldalában. Szó esik világháború idején bujkáló edzőről és békeidőben megvert bíróról, hallhatunk állambiztonsági iratokból felfedett krimit éppúgy, mint könnyed kávéházi anekdotákat.

Rejtett sziget a Dunán

Ha átvitt a révész a vízen, odaát mesebeli környezetben, cölöpökre épült üdülőházak között ismerhetjük meg Lupa világának titkait, kincseit, legendáit.

Tabán, édes élet

Hogyan nézett ki 100 éve a bulinegyed, a híres és hírhedt Tabán? Feltárjuk a bohém negyed titkait, a borozók és bordélyházak elhallgatott történeteit.

Városmajor anno

A Városmajor és környéke a 19.században még kirándulóhelyként volt ismert. Túránk során felidézzük az egykori üdülőhely hangulatát.

Nem találtál megfelelő időpontot, de szeretnél eljönni az egyik sétánkra? Kérj privát túrát!

Lépj velünk kapcsolatba!

Kapcsolat